Mijn favorieten

Wat voor energielabel heeft uw woning?

Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder meer bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet u het voorlopige label definitief gemaakt hebben. Dat kan eenvoudig online en kost enkele euro's tot enkele tientjes. Ontbreekt een definitief label bij verkoop of verhuur, dan riskeert u een boete van maximaal 405 euro.
 

Waarom een energielabel?

Waarom Energielabel aanvragenMet een energielabel kunnen kopers in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. 

 

Kijk voor meer informatie op de website www.energielabel.nl/woningenEnergielabel aanvragen. Huis verkopen in Sneek door Annet de Jong MakelaardijWat is mijn huidige energielabel?

Benieuwd naar uw (voorlopige) energielabel? Check het op deze website van de overheid www.zoekuwenergielabel.nl
 


 


www.energielabelvoorwoningen.nlHuis verkopen
= definitief energielabel aanvragen

Als u uw huis verkoopt, dan moet u aan de koper laten zien welk energielabel uw woning heeft. Doet u dat niet, dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot 405 euro. Het aanvragen van een energielabel kost enkele euro's tot enkele tientjes. U kunt een energielabel in een aantal stappen aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl 

 

 
 


Verbeter uw huis in 6 stappen

Er zijn genoeg mogelijkheden. Veel oudere woningen hebben nog geen gevelisolatie en geen vloerisolatie. Ook ontbreekt nog wel eens dubbel glas in slaapkamers. Zonnepanelen zijn sterk in opkomst, maar nog lang niet op alle daken aanwezig.

 

Voorbeeld: Van label G naar A voor een hoekwoning uit 1955