Mijn favorieten

Nieuws

Elektra niet volgens NEN-norm. Verkoper aansprakelijk!
Geplaatst op: 9 oktober 2015
Verkoper heeft een woning verkocht met diverse gebreken aan de elektrische installatie. Koper stelt verkoper aansprakelijk voor de kosten van herstel. Feiten Verkoper heeft een woning van het bouwjaar 1968 verkocht aan koper. Bij de verkoop is gebruik gemaakt van de NVM-koopovereenkomst. Verkoper heeft in artikel 5.3. van de NVM-koopovereenkomst verklaard dat de woning de feitelijke eigenschappen zal bezitten voor het normaal gebruik als woonhuis.
Zomer open huizen avond
Geplaatst op: 12 juni 2015
Evenals voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer een Zomer Open Huizen Avond georganiseerd.
We doen dat dit jaar op woensdag 24 juni a.s. van 19:00 uur tot 21:00 uur.
Een aantal van onze verkopers doen mee met dit leuke initiatief kijk op de site voor deelnemende woningen.
Wat kan een aankoopmakelaar voor u betekenen?
Geplaatst op: 13 april 2015
U kunt een aankoopmakelaar inschakelen om uw droomhuis aan te kopen. U heeft zelf al een woning op het oog heeft en staat op het punt staat een van de grootste aankopen in uw leven te doen. Het is een prachtig huis en de roze bril gaat op. De verkoopmakelaar presenteert het huis prachtig en hij heeft belang bij de hoogste verkoopprijs. U wilt een zo laag mogelijke koopprijs en goede voorwaarden. Op dit moment heeft u behoefte aan een onderhandelaar.
Lekkage in de badkamer een verborgen gebrek?
Geplaatst op: 13 april 2015
Op 31 augustus 2005 wordt een woning aan koper overgedragen. Ongeveer 14 dagen na de overdracht constateert koper een lekkage in de badkamer. De badkamer is in 2000 gebouwd. De lekkages zijn alleen te herstellen door de douche af te breken en opnieuw op te bouwen. De schade die samenhangt met het herstel van de douche wordt begroot op een bedrag van € 3.800,00 inclusief BTW.
De tuin van de buurman gebruiken?
Geplaatst op: 13 april 2015
Als een eigenaar van een stuk grond dus niet wil dat zijn buurman gebruik van zijn grond maakt, dan kan hij zich hiertegen verzetten. Het is dus (vanzelfsprekend) niet toegestaan om zonder toestemming gebruik te maken van de tuin van de buurman.
9 startertips voor je eerste stekkie
Geplaatst op: 13 april 2015
Een goede voorbereiding is het halve werk en voorkomt bittere teleurstellingen. Ga dus niet spontaan en onwetend op huizenjacht, maar bespreek eerst je wensen met een ervaren en Erkend Hypotheek Adviseur. Dan weet je precies waar je op moet letten en wat je mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld in welke prijsklasse je een huis kunt gaan zoeken
Verlaging vraagprijs vlak voor Open Huizen Dag helpt
Geplaatst op: 5 maart 2015
De grootste verkoopkans blijkt te ontstaan door vlak voor de NVM Open Huizen Dag de vraagprijs te verlagen. Zo blijkt dat van de woningen die meededen aan de NVM Open Huizen Dag, 20% een prijsverlaging vlak voor de start van de NVM Open Huizen Dag heeft ondergaan. Daarvan blijkt zelf 32 procent na vier maanden te zijn verkocht.
Wat is nu precies roerend en onroerend goed bij de koop van een huis?
Geplaatst op: 18 maart 2015
Teleurstellingen wilt u natuurlijk voorkomen. Voor u een bod uitbrengt op een huis moet u het eigenlijk al met de verkoper eens zijn over wat wel en niet bij het huis hoort. Want als die prachtige parketvloer niet bij de prijs is inbegrepen, wilt u vast een lager bedrag betalen. Daarom is een lijst roerende zaken een belangrijk ding om goed door te nemen alvorens een bod uit te brengen.
Een vers gebakken appeltaart verkoopt uw huis.
Geplaatst op: 5 maart 2015
Het is bekend dat de juiste geuren - denk aan de vers gebakken appeltaart - in een te koop staand huis zorgen voor een vertrouwde sfeer bij een bezichtiging en daarmee de kans op verkoop kunnen vergroten. Maar is die appeltaart wel zo’n goed idee? Recent onderzoek wijst uit wat goede en slechte geuren zijn om in te zetten bij bezichtigingen.
Wanneer moet ik een gebrek melden bij verkoop van mijn huis?
Geplaatst op: 18 maart 2015
Wanneer moet ik als koper een gebrek melden? Allereerst zullen wij deze vraag beantwoorden aan de hand van het Burgerlijk Wetboek. Vervolgens zullen wij deze vraag beantwoorden aan de hand van de NVM-koopakte. Tot slot wordt het arrest Pouw/ Visser (HR 29 juni 2007, NJ 2008, 606) summier besproken.
Vragen over het kopen van een woning?
Geplaatst op: 25 februari 2015
Met het kopen of verkopen van een huis heeft niet iedereen evenveel ervaring. Dit kan veel vragen opleveren. Natuurlijk kunt u bij uw NVM-makelaar terecht met uw vragen. Maar wellicht ben u nog op zoek naar een makelaar en wilt u graag weten wat een makelaar voor u kan doen. Wat voor voorwaarden zijn er van toepassing op de diensten van een NVM-makelaar? Of vraagt u zich af hoe het bieden op een huis in zijn werk kan gaan.........
Huis verkopen in huidige markt, hoe dan?
Geplaatst op: 12 februari 2015
Uit een onderzoek van de NVM naar verkoop in een dalende markt blijkt dat vraagprijsaanpassingen een noodzakelijk instrument zijn om een woning te verkopen, die in de eerste maanden niet verkocht raakt. De verkoopkansen van woningen die in de laatste drie maanden zijn aangemeld of een vraagprijsaanpassing hebben gehad (kans van 22 procent), zijn veel groter dan voor woningen die dat bijvoorbeeld meer dan een jaar geleden hebben gedaan.
Aftrekbare (aankoop)kosten eigen woning
Geplaatst op: 12 februari 2015
Met de aankoop van een eigen woning zijn altijd diverse soorten kosten gemoeid. Sommige van die kosten kunnen eenmalig in aftrek worden gebracht op het belastbare inkomen. Welke dat zijn wordt in onderstaand schema aangegeven. Hier staat een overzicht van de meest voorkomende eenmalige kosten bij de aankoop van een eigen woning.
Energielabel verplicht per 1 januari 2015
Geplaatst op: 25 november 2014
Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is. Woningeigenaren zonder energielabel ontvangen in januari 2015 een brief met hun voorlopige energielabel.
Afscheid Wiebren de Jong
Geplaatst op: 12 juni 2014
Vandaag was na 38 jaar werkzaam in de makelaardij Wiebren de Jong zijn laatste werkdag. Met de familie is dit op een gepaste wijze gevierd en werden herinneringen opgehaald en plannen voor de toekomst besproken.
Zonnepanelen in strijd met burenrecht?
Geplaatst op: 30 oktober 2013
Volgens de rechtbank Gelderland veroorzaken zonnepanelen op het platte dak van een onder architectuur gebouwde patiobungalow geen onrechtmatige hinder t.o.v de buren. Zonnepanelen worden in Nederland immers veel gebruikt in een bebouwde omgeving, zoals ten tijde van de bouw van de patiobungalows antennes en tuien dat waren.
60% woningzoekers wil binnen 3 maanden kopen
Geplaatst op: 30 oktober 2013
Van alle personen die op dit moment op zoek zijn naar een nieuw huis wil 60% binnen nu en 3 maanden een woning kopen. Dat blijkt uit de Woningmarktindicator september 2013 van Makelaarsland.
Uit de Woningmarktindicator blijkt verder dat september een lichte groei, zonder excessen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar laat zien. Het gehele derde kwartaal is tot nu toe ook het beste kwartaal van 2013 gebleken.
Artikel in de krant over Annet de Jong Makelaardij
Geplaatst op: 5 september 2010
SNEEK – Ruim veertig jaar ervaring in taxatie en bemiddeling bij de verkoop en aankoop van onroerend goed, een uitstekende naam, een vertrouwd gezicht en een fijne neus voor innovatie: dat is Annet de Jong Makelaardij aan het Kleinzand 8 in Sneek. Annet de Jong, zij is de derde generatie, werkte hierin samen met haar vader Wiebren de Jong.
Genomineerd voor verkiezing familiebedrijf van het jaar 2010
Geplaatst op: 1 september 2010
De Nederlandse Nieuwsbladpers (NNP) organiseert in samenwerking met het Centrum van het Familiebedrijf en tientallen regionale uitgevers van huis aan huiskranten en nieuwsbladen een landelijke wedstrijd waarin het beste Nederlandse familibedrijf van het jaar wordt gezocht. Hoekstra Uitgeverij doet mee in Friesland. Het winnende Regionale familiebedrijf uit de competitie van Hoekstra Uitgeverij dingt op 14 september 2010 ...........