Mijn favorieten

Genomineerd voor verkiezing familiebedrijf van het jaar 2010

De Nederlandse Nieuwsbladpers (NNP) organiseert in samenwerking met het Centrum van het Familiebedrijf en tientallen regionale uitgevers van huis aan huiskranten en nieuwsbladen een landelijke wedstrijd waarin het beste Nederlandse familibedrijf van het jaar wordt gezocht. Hoekstra Uitgeverij doet mee in Friesland. Het winnende Regionale familiebedrijf uit de competitie van Hoekstra Uitgeverij dingt op 14 september 2010 tijdens de landelijke finale in Voorthuizen mee naar de nationale titel Het Familiebedrijf van Nederland.

Wekelijks worden twee familiebedrijven gepresenteerd in de krant

Hoekstra Uitgeverij begint in februari 2010 in haar kranten een nieuwe, lezenswaardige wekelijkse rubriek rond de verkiezing van het familiebedrijf van het jaar. Per krant doen 28 geselecteerde bedrijven mee aan de lokale voorrondes.

In uw Lokaal Optimaal krant worden tot en met mei 2010 wekelijks twee familiebedrijven geportretteerd. Sfeerverhalen over lokale familiebedrijven, met uiteraard aandacht voor een stuk historie en ontwikkeling van het bedrijf, maar tevens aandacht voor de toekomstvisie, ambitie, strategie en innovaties van de geselecteerde bedrijven.

Familiebedrijven economische motor nationale werkgelegenheid

Er zijn ruim 190.000 familiebedrijven in Nederland, die gezamenlijk goed zijn voor ruim 40% van de nationale werkgelegenheid en bijna 50% van het Bruto nationaal Product. Familiebedrijven vormen een stabiele factor binnen de economische activiteit vanwege hun (meestal) lange termijnvisie en de actieve betrokkenheid van de eigenaren. De familiebedrijven vormen daarmee gezamenlijk een sterke economische motor van ons land.

Deskundige jury beoordeelt deelnemende familiebedrijven

In mei zal een lokale deskundige jury bekend maken welke lokale deelnemer zich het lokale familiebedrijf van jaar mag noemen. In juni zal tijdens een feestelijke bijeenkomst uit de overblijvende lokale winnaars door een regionale vakjury de regionale winnaar benoemd worden.

De jury beoordeelt het geselecteerde bedrijf op separaat aangeleverde gegevens die niet gepubliceerd worden en die onder leiding van een notaris vertrouwelijk behandeld worden. Beoordelingscriteria zijn onder meer historische ontwikkeling, betekenis voor de regio, Maatschappelijk verantwoord ondernemen, goed bestuur, toekomstvisie, personeelsbeleid, klanttevredenheid, imago en stabiele financiele prestaties.

De lokale en regionale leden van de vakjury worden voor februari bekend gemaakt.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring