Mijn favorieten

Artikel in de krant over Annet de Jong Makelaardij

Annet de Jong Makelaardij: persoonlijkheid en betrokkenheid 

 

(geschreven door: Durk Visser)

 

SNEEK – Ruim veertig jaar ervaring in taxatie en bemiddeling bij de verkoop en aankoop van onroerend goed, een uitstekende naam, een vertrouwd gezicht en een fijne neus voor innovatie: dat is Annet de Jong Makelaardij aan het Kleinzand 8 in Sneek. Annet de Jong, zij is de derde generatie, werkte hierin samen met haar vader Wiebren de Jong.

 

Het familiebedrijf begon in 1969, aan huis bij grootvader Arjen de Jong in Offingawier. Hij had eerst andere beroepen, maar was al lang geïnteresseerd in onroerend goed, volgde daarom de opleiding tot makelaar en werd beëdigd. Het was een tijd van veel nieuwbouw en hij onderhield goede contacten met gemeenten.

 Zijn zoon Wiebren, destijds actief in het bank- en verzekeringswezen, trad in 1978 toe in de makelaardij. Wiebren: ,,We beseften toen al dat je je moet onderscheiden. Makelaardij De Jong Dekker is nog heel lang bij oudere Sneekers bekend gebleven. Dekker is de achternaam van mijn moeder”.

 In 1978 werd het karakteristieke grachtenhuis (1856) aan het Kleinzand 8 in gebruik genomen. Er zat toen een gemeentelijke dienst in. In de loop der jaren werd het pand  grondig gerestaureerd en met een pinakel teruggebracht in de oorspronkelijke stijl. Achter de monumentale gevel gaat een modern bedrijf schuil. De Jong Dekker was de eerste makelaardij die werkte met kleurenfoto's en video, om het aanbod aantrekkelijker te presenteren en de kans op verkoop te vergroten.

 Ook dochter Annet gaf blijk van interesse in de makelaardij, voltooide in 1993 de HBO opleiding in Zwolle en deed eerst praktijkervaring op bij een startende makelaardij in Emmeloord en een woningcoöperatie in Drachten. In 1996 kwam ze bij haar vader in het kantoor aan het Kleinzand 8. 

                                            Innovatie

In 1999 werd Annet beëdigd en zij was destijds de eerste en jongste vrouwelijke makelaar in Sneek. Annet: ,,De makelaardij was lang een mannenwereld in ons land . In Amerika bijvoorbeeld is dat andersom. Beëdiging is nu niet meer een verplichting. Je bent als Register makelaar-taxateur verplicht je om de vijf jaar opnieuw te laten toetsen. Bijscholing is noodzakelijk. We zijn NVM-makelaars, het lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Makelaars vereist dit en vormt een garantie voor deskundigheid en kwaliteit van dienstverlening”.

 In november 2008 kreeg de makelaardij een nieuwe naam: Annet de Jong Makelaardij. Wiebren: ,,De komende jaren wil ik geleidelijk gaan afbouwen en Annet neemt het dan volledig over. Zij zal zich zeker blijven onderscheiden in de markt. Ook zij staat weer open voor vernieuwingen. Zo maakt ze al gebruik van het medium Twitter, om zich via een vraagbaak aan de klanten te presenteren. Met woning-chat wordt een netwerk van relaties door het gehele land opgebouwd. We vormen een uitstekend team en vullen elkaar prima aan. Ik heb een ruim 30-jarige ervaring en dat komt goed van pas bij lastige taxaties. Men stelt steeds hogere eisen en er komen vanuit de markt steeds nieuwe normen en voorwaarden. Het woord onverkoopbaar gebruiken wij niet. Hoogstens staat een pand langer te koop”.

 Annet: ,,Onze branche moet berusten op respect, betrouwbaarheid en discretie. Je bent een vertrouwenspersoon voor de opdrachtgever. We hebben maar zelden ontevreden cliënten, die geneigd zijn van makelaar te switchen. We onderhouden goede contacten met onze cliënten en blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden. We werken met zijn tweeën, zijn flexibel en gebruiken korte lijnen”.

 

                                         Open Huis

 

De liefde voor panden beperkt zich niet tot de zakelijke dienstverlening. Ook maatschappelijk   timmert de makelaardij aan de weg. Wiebren de Jong: ,,Ik ben al jaren betrokken bij de ,,Stichting Wonen Boven Winkels  Sneek”. Hiermee willen de gemeente, woningcorporaties, Vereniging Sneeker Zakenlieden en de Stichting Oud Sneek de verloedering en leegstand van de binnenstad een halt toeroepen”.

 Annet is eveneens op andere terreinen actief. Ze vervult momenteel een adviserende rol bij de NVM, Regio Noord. Ook is ze chapter directeur van het Business Network International, Chapter De Waterpoort. Annet: ,,Dat is een wereldwijde, professionele en commerciële organisatie met als doel de leden meer werk en opdrachten te bezorgen. In Friesland zijn behalve in Sneek ook chapters in Leeuwarden en Drachten en er volgen zeker meer. We houden wekelijks een ochtendsessie om 7.00 uur. Dan treffen zakenlieden uit allerlei verschillende branches elkaar. Gasten zijn van harte welkom om eens een bijeenkomst bij te wonen. Ook geven we elkaar tips en bevelen bijvoorbeeld goede bedrijven aan”.

 Wat is de ambitie en toekomstverwachting van Annet de Jong Makelaardij? Annet: ,,Het vergroten van de naamsbekendheid, een betere marktpositie en groei, ook voor de werkgelegenheid op lange termijn, maar dan wel met behoud van onze speerpunten: persoonlijke benadering, betrokkenheid en aandacht”.

                                                 

 

(Foto's: Spoor Fotografie)     


Naam bedrijf: Annet de Jong Makelaardij

Directeur/eigenaar: Annet de Jong

Adres (hoofd)kantoor: Kleinzand 8

Plaats: Sneek

Branche: makelaardij

Datum oprichting: 1969

Aantal medewerkers:3/4

Aantal vestigingen: 1

Adres website: www.annetdejongmakelaardij.nl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring