Mijn favorieten

60% woningzoekers wil binnen 3 maanden kopen



Van alle personen die op dit moment op zoek zijn naar een nieuw huis wil 60% binnen nu en 3 maanden een woning kopen. Dat blijkt uit de Woningmarktindicator september 2013 van Makelaarsland.
Uit de Woningmarktindicator blijkt verder dat september een lichte groei, zonder excessen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar laat zien.  Het gehele derde kwartaal is tot nu toe ook het beste kwartaal van 2013 gebleken.

Vertrouwen

Verder herstel van de woningmarkt hangt met name samen met het vertrouwen onder potentiële kopers. Makelaarsland ondervroeg afgelopen week 5.000 woningzoekers naar hun koopintentie en de invloed van de nieuwe kabinetsplannen. 

Stabilisatie huizenprijzen

Naast de koopbereidheid van 60% van deze groep blijkt dat de plannen die met Prinsjesdag bekend zijn gemaakt op 98% van de woningzoekers geen invloed heeft gehad op hun koopintentie. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat een groeiende groep woningzoekers denkt dat de huizenprijzen in 2014 stabiliseren (59%). Afgelopen mei was nog 45% van mening dat de huizenprijzen verder zouden dalen. Nu is dit 18%. Van de woningzoekers denkt 10% dat de huizenprijzen in 2014 stijgen.

bron Vastgoed Actueel
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring