Mijn favorieten

Aankopers Arend en Fenny Krikke

Klanten Arend en Fenny Krikke voor hun nieuwe huis

 

Voor het eerst in een ‘gewoon’ huis. Met buren, overburen en een tuintje voor en achter. Voor Arend Krikke (62) was dat wel even wennen want hij heeft z’n hele leven op de boerderij gewoond. Zijn vader boerde in Offingawier  en toen Arend voor zichzelf begon, ging hij naar Sibrandabuorren waar hij bij de ruilverkaveling in 1974 een nieuwe boerderij liet bouwen. Nu, 35 jaar later, vonden hij en zijn vrouw Fenny (59) het welletjes en werd het tijd om de boerderij over te dragen aan hun oudste zoon.  Maar dat betekende wel dat ze moesten gaan uitkijken naar een eigen woning. En dat viel nog niet mee.


 

“Eigen makelaar was voor ons een steun in de rug”

 


Thuis

Als we Arend en Fenny opzoeken in hun mooie nieuwe, lichte woning in Gauw, op een steenworp afstand van de oude boerderij, is het haast niet voor te stellen dat ze er pas een week wonen. Ze voelen zich er duidelijk helemaal thuis.  Ruime kamer, mooie hardstenen vloer, veel ramen waardoor ze van opzij vrij zicht hebben over de velden, moderne leefkeuken, schuifdeuren naar een prachtig aangelegde achtertuin met vlonders, grenzend aan een oude kronkelsloot. Ze wijzen trots op de grote garage. “Die is helemaal geïsoleerd dus daar kunnen we als het moet in de toekomst makkelijk een slaapkamer met eigen badgelegenheid van maken,” vertelt Arend.

 

Emotioneel

Fenny kwakkelt wat met haar gezondheid dus toen ze besloten te verhuizen moest het een huis zijn waar ze zich onder alle omstandigheden prettig zouden voelen. Maar hoe vind je zo’n huis? Fenny: “We waren al twee jaar om ons heen aan het kijken en kwamen niet veel verder dan wat advertenties op Funda.nl aanklikken. We wisten eigenlijk niet eens precies wat we wilden. Een huis? Een bungalow? Of toch een appartement?” Arend: “De boerderij verlaten was voor ons best emotioneel, dus onbewust hadden we misschien wat moeite om die stap daadwerkelijk te nemen en serieus op huizenjacht te gaan.” Toen hun jongste zoon zou gaan verhuizen en een huis in Ysbrechtum ging bekijken, trof hij daar Annet de Jong als makelaar van de verkoper. Arend en Fenny: “Hij raadde ons aan eens met haar kontakt op te nemen omdat hij het idee had dat wij het goed met haar zouden kunnen vinden. En hij had gelijk want het klikte meteen.”
 

Correct

Wat het echtpaar vooral zo waardeerde in Annet als makelaar is dat ze rustig de tijd voor hun nam en echt luisterde naar hun wensen. Fenny: “Ze kon zich heel goed inleven in onze situatie en begreep waar we naar op zoek waren. Dat gaf ons rust want je weet dan dat je iemand hebt die achter je staat en die je goed advies kan geven.” Haar man zegt vooral gewaardeerd te hebben hoe Annet met mensen omgaat. “Ook tegenover de verkopers was ze heel correct. Zakelijk en toch vriendelijk, gewoon zoals wij het zelf ook zouden doen.”

 

Onderhandelingen

Annet liet hun een paar woningen zien maar het huis van hun dromen vonden ze uiteindelijk bij toeval zelf. Fenny: “Een schoonzusje hoorde dat dit huis, nog geen twee kilometer van onze boerderij, te koop kwam. We zijn direct gaan kijken en gaven aan serieus geïnteresseerd te zijn. Daarna heeft Annet ons al het werk uit handen genomen. Bij de onderhandelingen over de prijs hield zij het hoofd koel. Annet heeft de onderhandelingen voor ons op een prima manier afgerond. Dat zou ons zelf nooit gelukt zijn want als je een huis graag wilt hebben ben je al gauw geneigd teveel te betalen.”

Wat Arend en Fenny gewaardeerd hebben is dat op de dag van de overdracht nog een laatste inspectie door het huis is gedaan. Dit samen met Annet en de verkoper. Het geheel is daarna afgerond bij de notaris.

 

 

De tip van Arend en Fenny:

“Laat het onderhandelen over aan een vakman of –vrouw. Het bespaart je veel geld en kopzorgen.”