Mijn favorieten

Verkopers De heer en mevrouw Maas

 Verkopers dhr. en mevr. Maas

Ik heb moeite met het loslaten van iets dat je jarenlang hebt opgebouwd. M’n ziel en zaligheid lag in de tuin en het huis hadden we helemaal naar onze zin ingericht. Dat laat je niet zomaar achter.”  Ze stond weliswaar volledig achter de beslissing om het huis te gaan verruilen voor een appartement, maar ze zag er tegelijk als een berg tegenop. Haar man zegt:
“Het is dan erg prettig als je een makelaar hebt die daar begrip voor heeft en zorgzaam is.

 

 

“Taxatie bleek bij verkoop en aankoop precies te kloppen”

 

Zorgzaam

Mevrouw Maas vindt het ook geen pretje. Ze vertelt: “Ik ben van nature nu eenmaal vrij honkvast. Ik heb moeite met het loslaten van iets dat je jarenlang hebt opgebouwd. M’n ziel en zaligheid lag in de tuin en het huis hadden we helemaal naar onze zin ingericht. Dat laat je niet zomaar achter.”  Ze stond weliswaar volledig achter de beslissing om het huis te gaan verruilen voor een appartement, maar ze zag er tegelijk als een berg tegenop. Haar man zegt: “Het is dan erg prettig als je een makelaar hebt die daar begrip voor heeft en zorgzaam is. Toen wij in 1987 de bungalow aan de Dompleane kochten hadden we ook al makelaardij De Jong. Dat was de vader van Annet en daar hadden we zo’n goede ervaring mee dat we nu voor de verkoop van de bungalow opnieuw bij hem aanklopten. Hij weet kennelijk precies welk huis het best bij welke mensen past, want voor ons huis had hij al snel een paar serieuze gegadigden. We kregen een goed bod, maar hij heeft er voor ons toch nog wat extra uitgesleept en daarmee verdiende hij zichzelf eigenlijk terug. In drie weken was ons huis verkocht.

 

Comfortabel wonen

Vanaf dat moment kon het zoeken naar een geschikt appartement beginnen. En ook dat duurde niet lang. Mevrouw Maas: “We wisten precies wat we wilden. We zochten iets in het centrum van Sneek want hoewel we hier oorspronkelijk niet vandaan komen, hebben we hier de meeste contacten. We wilden comfortabel wonen, liefst met winkels en bibliotheek op loopafstand. ” Haar man vult aan: “en bij voorkeur aan het water.” Het appartement moest verder ruim zijn, met een kwalitatief goede afwerking. Toen ze op bezoek waren bij vrienden die net een appartement hadden gekocht aan de Westersingel wisten ze: dit is het.

  

Inschrijving

Gelukkig kwam er zo’n zelfde appartement te koop maar dat ging per inschrijving. Meneer Maas: “Dat is geen sinecure, vooral omdat wij dit appartement per sé wilde hebben. Als we te laag inschreven was ik bang dat het onze neus voorbij zou gaan. In zo’n geval is het een zegen als je een makelaar hebt die je zorgen en onzekerheid begrijpt en betrouwbaar advies kan geven. Wiebren kenden we al als een ouderwetse vakman met een groot inlevingsvermogen. Annet blijkt uit hetzelfde hout gesneden. Ze weet waar ze over praat en heeft begrip voor je situatie. Ze taxeerde het appartement en vertelde het bedrag waarop we moesten inschrijven. Maar ik dacht eigenwijs: ik ga er toch nog een stukje boven zitten want ik moet er niet aan denken dat een ander net 10.000 meer biedt. Achteraf was dat helemaal niet nodig geweest; Annet bleek ons precies het juiste bedrag te hebben geadviseerd. Maar we hebben geen spijt want we zijn heel blij dat we het hebben kunnen kopen.” En mevrouw Maas? Getuige de smaakvolle inrichting van het appartement en haar enthousiaste rondleiding heeft zij haar draai inmiddels weer helemaal gevonden.

 


De tip van de heer en mevrouw Maas:

“Laat u niet gek maken, noch als verkoper, noch als koper. Een goede makelaar weet wat u kunt vragen voor uw huis als u het redelijk snel wilt verkopen, en wat een reële prijs is voor het huis dat u wilt kopen.”