Mijn favorieten

Verkopers Tjitske en Bram Vermeij

Verkopers Tjitske en Bram Vermeij

 

Ze lijken voor het geluk geboren. Vanaf het moment dat Bram (39) en Tjitske (32) Vermeij besloten op zoek te gaan naar een groter huis, heeft alles zó meegezeten dat het allemaal wel voorbestemd leek. Tussen het tekenen van de verkoopakte van hun oude huis en het tekenen van de aankoopakte van hun nieuwe huis zat amper een week. Vier dagen daarna kwam hun jongste spruit gezond ter wereld en twee maanden later woonden ze al in hun mooie nieuwe huis.

 

 

“Alle stukjes vielen als vanzelf op hun plaats”

 

Verstandig

Tjitske en Bram kijken haast verlegen als ze vertellen hoe het hun heeft meegezeten het afgelopen jaar. “Met de huidige crisis gingen we ervan uit dat het wel anderhalf jaar zou duren voordat we ons huis konden verkopen. En omdat we persé wilden voorkomen dat we met dubbele lasten zouden komen te zitten, waren we zo verstandig om pas naar een ander huis te gaan kijken als ons oude verkocht was. Om niet in de verleiding te komen, hebben we in die tijd ook bewust niet gezocht naar huizen. Want stél dat je je droomhuis tegenkomt, dan ga je misschien toch voor de bijl.”
 

Ruimte nodig

Ze woonden met hun twee dochtertjes, nu 5 en 4 jaar oud, volkomen naar hun zin in een rijtjeshuis in Duinterpen, een leuke nieuwbouwwijk van Sneek, dichtbij school en winkels. Maar naarmate de kinderen ouder werden, begonnen ze ruimte te missen. “Het was niet zo groot en er zat geen garage bij, alleen een schuurtje. Ik heb een motor die ik natuurlijk graag bij huis wil stallen en de meisjes kregen fietsjes en zo, dus het werd krap,” vertelt Bram. Samen bespraken ze de opties. Verbouwen zou veel geld kosten zonder dat het echt extra ruimte ging opleveren, dus dan maar verhuizen. Maar waarheen? Tjitske: “Ik kom van het platteland en heb overwogen terug te gaan naar een dorp. Maar dan moest het wel in de buurt van Sneek zijn. We hebben de afgelopen jaren wel eens rondgekeken maar zijn nooit een huis tegengekomen waarvan we meteen zeiden: ‘dát is het’. Ons droomscenario was eigenlijk dat we ooit een groter huis in deze zelfde buurt zouden vinden.”
 

Droom

Die droom is uitgekomen. Een paar blokken verderop, in dezelfde straat, hadden Tjitske en Bram al eens een huis gezien dat aan al hun wensen voldeed, maar ja, dat stond niet te koop dus dachten ze er verder niet aan. De verkoop van hun eigen huis had prioriteit. Ze vroegen verschillende makelaars, onder wie ook Annet, om hun verhaal te komen doen. Bram: “Een van die makelaars rekende weliswaar een lagere courtage, maar bij Annet hadden we meteen een goed gevoel. Ze had alles op een rijtje en nam ruim de tijd voor ons. We hebben al eerder ervaring met makelaars gehad en geloof me, er zijn er maar weinig die echt naar je luisteren, tijd voor je hebben en moeite voor je doen. Wat we ook waardeerden, is dat ze er niet voor terugdeinst eerlijk te zeggen wat er eventueel niet goed is aan je huis.”


Halleluja

De verkoopprijs die Bram en Tjitske zelf in hun hoofd hadden voor hun huis kwam aardig overeen met het bedrag waarop Annet, evenals de andere makelaars, de woning taxeerden. Dat zat dus wel goed. Ondertussen was Tjitske in verwachting geraakt van hun derde kindje. Hun huis heeft negen maanden te koop gestaan en in die tijd zijn er negen serieuze kijkers geweest. De laatste kijkers hebben het huis uiteindelijk ook gekocht. Dat was in juli vorig jaar. Vlak daarvoor hoorden Bram en Tjitske tot hun blijde verrassing dat hun droomhuis even verderop in de straat te koop kwam. Tjitske: "We zijn het van binnen gaan bekijken en het was allemaal zó precies wat we zochten, dat we nog net geen halleluja riepen!" De vraagprijs lag binnen hun budget en de makelaar van de verkoper was notabene óók Annet. De koop was dus snel gesloten.

 

Alles tegelijk

Op 3 augustus tekenden ze het koopcontract en op 7 augustus werd hun zoontje geboren. Tien weken later konden ze hun nieuwe huis betrekken. Er moest nog wel snel wat aan gebeuren want de bruine wanden waren hun smaak niet en bij het oververven kwamen ze overal barstjes in het stucwerk tegen. Ook hebben ze inmiddels de warmtepomp-boiler vervangen door een nieuwe, energiezuinige cv-ketel. Maar die investering was het huis dubbel en dwars waard. Nu genieten ze samen met de kinderen volop van de riante woonruimte, de vijf slaapkamers en de grote tuin. "Het heeft allemaal zo moeten zijn," zeggen ze tevreden.De tip van Bram en Tjitske:

"Bij twijfel niet doen! Als je een huis gaat bekijken moet je zeker weten dat dit het huis is dat je zoekt. Geduld loont."