Mijn favorieten

Huis verkopen in huidige markt, hoe dan?

In de huidige markt bent u doorgaans het beste af met een snelle verkoop, het liefst binnen drie maanden. Dan heeft u de grootste kans op succes en beperkt u eventuele dubbele woonlasten. Een actieve houding tijdens het verkoopproces is erg belangrijk. Uit cijfers van de NVM blijkt dat woningen die al meer dan 6 maanden te koop staan zonder hun prijs aan te passen, vrijwel kansloos zijn in de huidige markt.

4 P’s

In een verkoopproces denken NVM-makelaars in 4 P’s: plaats, product, prijs en promotie. Lokale kennis van de markt, een goed beeld van uw eigen woning, een realistische vraagprijs en een gerichte promotiecampagne zijn allen voorwaarden voor een succesvolle verkoop. Een NVM-makelaar kan u hierin begeleiden.
 

Vraagprijs aanpassen

Uit een onderzoek van de NVM naar verkoop in een dalende markt blijkt dat vraagprijsaanpassingen een noodzakelijk instrument zijn om een woning te verkopen, die in de eerste maanden niet verkocht raakt. De verkoopkansen van woningen die in de laatste drie maanden zijn aangemeld of een vraagprijsaanpassing hebben gehad (kans van 22 procent), zijn veel groter dan voor woningen die dat bijvoorbeeld meer dan een jaar geleden hebben gedaan (kans van 2 procent). Daarnaast loopt het verschil tussen de vraag- en de verkoopprijs op, als mensen hun vraagprijs niet aanpassen. Het is dus onverstandig om te denken dat een hoge vraagprijs leidt tot een hogere verkoopprijs. Wie te hoog opent, legt meer toe in de onderhandelingen. Wie zijn woning met een goede prijs-kwaliteitverhouding te koop zet, trekt juist meer geïnteresseerden.

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring