Mijn favorieten

Verkoper Mevrouw Koopmans

Klant mevrouw Koopmans

 

“Echt veel vertrouwen had ik niet in makelaars,” vertelt mevrouw W.M. Koopmans-Hogervorst (74). Nadat haar man overleed in 2002 wilde ze het liefst zo snel mogelijk hun oude burgemeesterswoning in Bolsward verkopen. Ze nam een makelaar in de arm maar ze voelde zich daar niet helemaal bij op haar gemak. Toen hij het huis na een paar jaar nog niet had verkocht, trok ze de opdracht weer in. Ze vertelt: “Eigenlijk had ik toen de moed opgegeven. Ik zag er als een berg tegenop om nog een keer een poging te moeten wagen het huis te verkopen. Dus besloot ik er maar gewoon te blijven wonen, ook al was het huis te groot voor mij alleen, en ging ik het liefst naar een mooi, makkelijk te onderhouden appartement.”

 

 

“Vrouwelijke makelaar heeft veel voordelen”

 

Vakvrouw

Dat uiteindelijk toch alles op z’n pootjes terecht is gekomen, dankt ze aan een toevallige ontmoeting met Annet de Jong, die een kennis van haar zoon bleek te zijn. Op een verjaardag kwam ze naast haar te zitten. Ze raakten gezellig aan de praat en daarbij kwam ook de mislukte verkoop van het huis ter sprake. Annet vertelde zelf makelaar te zijn en bood aan een nieuwe poging te wagen. Mevrouw Koopmans: “Daar bleef het die avond bij, maar de volgende dag belde Annet me op en vroeg of ze het inderdaad mocht proberen. Ik vond het een leuke, nuchtere meid en had allang gemerkt dat het ook een vakvrouw was, dus ik zei ja. Twee dagen later kwam ze bij me met een mooie folder van het huis. Ze had het ook al op internet gezet en een week later was het verkocht! Er zijn drie kijkers geweest en de derde wilde het huis beslist hebben.”
 

Genieten

Mevrouw Koopmans is daar zielsgelukkig mee want de kopers waren ook nog eens leuke mensen. “Dat is misschien niet belangrijk maar wel plezierig. Ze gaan het huis rigoreus verbouwen en hebben me uitgenodigd om te komen kijken als het klaar is. Dat zal ik ook zeker doen. ” Missen doet ze haar oude huis niet want ze woont nu helemaal naar zin in een ruim, spiksplinternieuw huurappartement in Sneek en geniet dagelijks van het mooie uitzicht en het gemak dat huren biedt.
“Als er iets kapot is, hoef ik alleen maar even te bellen met de woningstichting en het wordt gemaakt. Ik woon nu ook veel goedkoper, qua energiekosten en dergelijke. Van het geld dat ik bespaar kan ik heerlijk op reis.”
 

Advies

Een vrouwelijke makelaar heeft volgens mevrouw Koopmans veel voordelen. “Als vrouw alleen praat ik nu eenmaal makkelijker met een vrouw dan met een man. Bovendien ziet een vrouw beter hoe een huis overkomt op potentiële kopers. Annet gaf bijvoorbeeld heel goed advies over een paar kleine veranderingen die ik zou kunnen aanbrengen om het huis er op z’n best te laten uitzien waardoor het makkelijker verkoopt. Ze raadde me ook aan er niet bij te blijven als er kijkers kwamen. Daar ben ik achteraf  blij mee, want ik had het erg gevonden om te horen dat mensen dingen afkraken waar je zelf trots op bent of mooie herinneringen aan hebt. Annet verstaat haar vak gewoon heel goed, dat bewijst de snelle verkoop wel. Eigenlijk heb ik er geen omkijken naar gehad en dat hoor je ook wel eens anders! Ik heb haar daarom bij al mijn vrienden en bekenden aanbevolen.”De tip van mevrouw Koopmans:

“Laat je niet verleiden door makelaars die veel te hoog in de boom gaan zitten met de vraagprijs. Met een reële prijs was ik m’n huis snel kwijt en dat heeft mij veel geld bespaard.”